Mijn roeping ontdekken, dat lichtje verspreiden – NR1

03/11/2020 – Je roeping ontdekken, je lichtje laten schijnen…

Met het opzetten van mijn website www.yogametmichelle.nl, knaagde het idee van een blog ook aan me. Mijn hoofd zo vaak vol gedachtes en emoties, af en toe lastig te onderscheiden of te verwoorden. Schrijven.. Misschien kan ik ook op die manier werken aan mijn ambitie, mijn roeping.

Mijn roeping? Wat dan?

Nou, die ontdekte ik eigenlijk tijdens mijn Yin yoga teacher training. Op het moment dat ik yoga een jaar of 4-5 geleden ontdekte, voelde ik al dat er iets veranderde. Een shift. Op dat moment had ik behoefte aan kalmte, stilte en ruimte in mijn hoofd. Ik wilde handvatten vinden om angst en paniek achter me te laten.

Ik startte met online yogalessen van “Yoga with Adriene”, wat een engel is dat. Ondanks dat de lessen online zijn, klikte het. Ik begrijp wat ze vertelt, het resoneert met me. Nog steeds beoefen ik haar yogalessen meerdere keren per weeg. Mijn eerste yogales in een groep stapte ik “Yogadreams” in Zaandam binnen, wederom was er een klik én een gevoel van thuis komen. Alle ruimtes voelen zo peacefull, dat je al begint te ontspannen op het moment dat je de school binnen stapt.

Yoga teacher training

Het volgen van een teacher training, was (naar mijn idee) iets dat ik pas kon doen als ik écht volwassen was. Als ik écht wist hoe het leven, de wereld én het universum in elkaar zat. Wanneer komt dat moment… nou waarschijnlijk nooit. Is er namelijk een moment van écht alles kunnen weten? En als dat al zou bestaan… wil je dat dan eigenlijk wel?

Enfin, in september 2019 kwam de yin yoga teacher training van Yogadreams voorbij. Op dat moment kon ik bijna niet anders dan klikken op de aanmeld knop. Soms weet je iets diep vanbinnen, dan voel je dat je iets gewoon gaat doen.

Zogezegd zo gedaan. Deze mag op het lijstje: “de beste keuzes die ik voor mijzelf gemaakt heb”. Het bezig zijn met onder andere; de houdingen, het doel van yoga, reflectie, anatomie, filosofie, meridianen en nog zoveel meer… er ging een wereld voor me open. YES daar was de verdieping, waar ik behoefte aan had. Hier wilde ik meer van.

Terug naar die roeping..

wat ik ook wel eens beschrijf als een lichtje in mij. Dat lichtje is bij mij aangegaan op het moment dat ik mijn eerste proeflesje gaf. Die dankbaarheid waarmee de kamer zich gevuld had na die les. Overgegeven aan de zenuwen, die plaats maakte voor kalmte en focus. De ontspannen en zachte gezichten van de mensen die ontwaken uit de Savasana, zijn en blijven voor mij onbetaalbaar. De andere lesjes volgde al snel in de maanden daarna en elke keer werd de bevestiging groter. De bevestiging dat dit is hoe ik “mensen wil helpen”.

Ik kan deze zin nu verder uitleggen, wat ik hiermee bedoel. Ik wil mensen helpen door hen bewust te maken van wat er nog meer is op deze aarde, van deze extra dimensie in het leven. Een dimensie waar een gedeelte van de mensen in de westerse wereld, geen tijd voor heeft. Een dimensie die in mijn omgeving “zweverig” wordt genoemd, terwijl ik juist van mening ben dat ik nu vaker met beide benen op de grond sta. Ik wil mijn lichtje doorgeven, de aarde een stukje mooier maken en de mensen wat vaker zien lachen.

Ik hoop van harte dat ik in de komende jaren nog meer mag ontdekken hoe dat lichtje werkt. Hoe ik er nog vaker verbinding mee kan maken, hoe ik het steeds verder kan laten reiken.

Who knows what the next step will be…

Laat me hieronder weten of je het gevoel van je roeping of dat lichtje herkent!

En volg me op Instagram en Facebook: @yogametmichelle!

Delen is lief

Een antwoord op “Mijn roeping ontdekken, dat lichtje verspreiden – NR1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *