Back to connect – NR2


Waarom deed ik dit ook alweer?

Geschreven door Yoga met Michelle

Oh ja afgelopen zomer, 2020, rondde ik mijn yin yoga teacher training af. Een opleiding waarmee ik mijn eigen practice wilde verdiepen, meer leren over yoga, de filosofie en totaal bewonderd werd over de wereld van anatomie. Ik benoemde het al vaker; een lichtje in mij begon te branden.

Het geven van yogalessen is één ding, het delen van inzichten, verhalen en ervaringen een tweede. En eigenlijk, vooral in deze tijd in lockdown het leven met maatregelen.. Iets super moois om te kunnen doen. Na mijn diplomering, mocht ik al even, met veel plezier, proeven van het geven van lessen bij GezondPlus Wormerveer (hopelijk mag ik snel weer).

Online lesgeven voelt voor mij niet hetzelfde en besloot in december dan ook om het lessen even aan de kant te zetten. Kwam prima uit, want ondertussen zit ik alweer vol in mijn nieuwe opleiding bij Yogadreams. De yin uitbreiden met vinyasa, een prachtige basis.

Terug naar; waarom deed ik dit ook alweer? Sociale media… Uren en uren kan ik scrollen op Instagram, facebook en ik maak mij ook zeer schuldig aan het in slaap vallen tijdens scrollen op TikTok (zelf ook een aantal filmpjes online, doe het jezelf niet aan en zoek me niet op hahaha..). Een haat/liefde verhouding wel. Fijn tijdverdrijf, maar écht wijzer en blijer word ik er vaak niet van. Op een aantal scherpe en informatieve accounts na.

Dus wat dacht ik, toen ik persé een eigen website mét Instagram en facebook account wilde? En ik weet het inmiddels weer. Thanks naar lieve mensen om mij heen (onder andere Sanne Schaafsma van Zeevanverandering), die mij af en toe helpen scherp te blijven.

Mijn doel van sociale media is het met openheid, oprechtheid en kwetsbaarheid delen wat mij bezighoudt, een poging tot inspiratie. Een soort van dagboek (waarvan een deel zeker privé blijft). Geen pagina met een wijzende vinger over hoe je zou moeten handelen of hoe het leven van een ander eruit zou moeten zien… dat wat ik doe, denk of beslis is namelijk niet het beste of hoe het zou moeten zijn.

Wel heb ik in de afgelopen jaren dingen geleerd en leer ik dagelijks nog steeds mindblowing dingen, waarvan ik denk; wist ik dit maar eerder..

“want dan had ik een andere studiekeuze gemaakt”

“want dan had ik eerder besloten waar ik wel of geen energie aan besteed”

“want dan had ik eerder naar signalen van mijn lichaam geluisterd”

“want dan had ik eerder beter voor mezelf gezorgd”

En zo kan dit lijstje nog langer worden, zoals iedereen wel eens terugdenkt met “wat als…”. All good. Feit is, ik ben nu op een fijne plek. Ik voel me goed, ik maak stappen, ik leer, ik leef. Ik voel de moed om te schrijven, puur intuïtief schrijven, vanuit mijn buik, mijn hart, mijn keel. Er is geen waarheid, geen leugen, geen goed of fout.

Blij ben ik als door mijn eigen kwetsbaarheid, bij een ander in een ieniemienie seconde een moment van bezinning of inzicht kan ophalen. Een twinkeling in iemands ogen wanneer er een kwartje valt door iets dat je leest of hoort dat met je resoneert. Iets dat jou de toestemming, ruimte kan geven om te reflecteren, te dromen, te durven, te doen. Misschien is vandaag nog niet het moment voor dat kwartje om te vallen.

Maar ik ben blij dat jij hier nu bent, dát is namelijk al niet voor niets.

Wellicht heb je hier al iets uitgehaald, of misschien kun je jezelf de vraag stellen: ben ik nog in connect met mezelf? Waar loop jij warm voor? Geef je dat genoeg aandacht?

Anyway, bedankt voor het lezen en alvast een mooie zondag toegewenst.

Voor support is een reactie superfijn!

Delen is lief

2 Antwoorden aan “Back to connect – NR2”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *